Worst zegeviert in Wereldbeker Nommay

Annemarie Worst heeft de Wereldbeker van Nommay gewonnen. Ze bleef Ceylin del Carmen Alvarado voor in een sprint.
Worst

De start was voor Ellen Van Loy, maar de Belgische kon niet lang op kop blijven. Alvarado miste haar start volledig en kwam tot overmaat van ramp ook nog ten val. Desondanks wist de Nederlandse terug te keren tot haar grootste concurrenten en mee te strijden om de zege. Een van die concurrenten was Worst, die al snel in de race flink doortrok. Een andere concurrent was de verrassende Franse kampioen Marion Nobert-Riberolle. 

Zo ontstond er een strijd tussen drie rensters met vlak daarachter de Amerikaanse veterane Katie Compton. Nobert-Riberolle, die we nog niet eerder van voren hadden gezien dit seizoen, kon voor eigen publiek lang bij de twee beste veldrijdsters blijven, maar in de vierde ronde sloeg de pechduivel toe. Ze reed lek en moest een groot gedeelte lopend afleggen. Daardoor verloor ze logischerwijs de aansluiting en kwam ze uiteindelijk in tranen over de streep. 

Ondertussen was Compton sterk komen opzetten en had ze zich bij Worst en Alvarado gevoegd. In de slotronde deed Compton zelfs een poging om weg te rijden van de twee Nederlanders. Dat lukte niet en dus werd het sprinten met drie. Compton kwam als laatste uit het veld en zat daardoor op zo'n twee meter. Zij kon daardoor niet meer meestrijden om de zege. Worst ging van kop aan en wist haar inspanning door te trekken tot aan de streep. Door haar zege is Worst ook weer terug in het algehele klassement van de wereldbeker.

Laatste nieuws