Van der Poel boekt in Brussel derde zege van 2020

Mathieu van der Poel heeft de DVV Trofee Brussel gewonnen. Hij bleef Eli Iserbyt en Corné van Kessel voor.
Poel

Er was een technisch parkoers uitgetekend in Brussel en het was dan ook belangrijk om de kopstart te pakken. Mathieu van der Poel deed er alles aan om als eerste het veld in te duiken. Dat lukte, al nam Tim Merlier direct over van de wereldkampioen. Maar al snel in de wedstrijd reed Van der Poel weg van zijn concurrenten. 

Van der Poel leek al een beslissend gat te slaan, maar in een bochtig gedeelte kwam hij ten val, waardoor Merlier, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout terug wisten te komen. Die laatste nam een tijdje de kop over, maar op een stukje heuvelop ging Van der Poel weer naar de kop. Hij plaatste een ferme versnelling en in korte tijd had Van der Poel weer een voorgift van tien seconden. 

Iserbyt kon de alleskunner niet volgen en gestaag werd de voorsprong groter en groter. De strijd om de zege was halfweg koers al niet spannend meer. Niet voor het eerst in het seizoen was het gevecht om de tweede plaats spannender. Dat gevecht ging tussen Van Kessel en Iserbyt en werd uiteindelijk in het voordeel beslecht van de kleine Belg. Van Kessel eindigde wel als derde. 

Laatste nieuws