Van der Poel boekt in GP Sven Nys eerste zege 2020

Mathieu van der Poel heeft in de GP Sven Nys zijn eerste zege van 2020 geboekt. De wereldkampioen heerste en kwam solo over de streep.
Poel

Het was Michael Vanthourenhout die de kopstart nam. Pal achter de Belg zaten Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt. Toen die twee overnamen sloegen ze direct een gaatje. Achter Van der Poel, die al in de eerste ronde flink doortrok, en Iserbyt waren Vanthourenhout, Corné van Kessel en Quinten Hermans de eerste achtervolgers. Van der Poel kon niet direct weg komen van Iserbyt, waardoor het even stilviel. 

Iserbyt nam vervolgens over, maar kon niet voorkomen dat Van Kessel, Hermans en Vanthourenhout wisten terug te keren tot de kop. En dus waren er ineens vijf koplopers. Dat was niet naar de zin van Van der Poel die daarom ook een flinke versnelling plaatste. De kleine Iserbyt deed verwoede pogingen om de aanval te beantwoorden en gaf flinke tegenstand. Maar na verloop van tijd brak de veer en moest hij een versnelling lager gaan rijden. In korte tijd reed Van der Poel dan ook ver weg van zijn concurrenten. 

Halfweg koers had Van der Poel al een voorgift van meer dan veertig seconden en dus was de strijd om de eerste plaats al snel beslecht. Van der Poel ging in de eerste cross van 2020 dus verder waarmee hij in 2019 eindigde: winnen. De strijd om de tweede plek was des te spannender. Iserbyt leek hele goede papieren te hebben, maar vanuit geslagen positie kwam Tom Pidcock terug. Uiteindelijk bleef de Belg Pidcock toch voor in de strijd om de tweede plaats.  

Laatste nieuws