Alvarado trapt 2020 af met zege in GP Sven Nys

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste cross van 2020 gewonnen. Ze reed solo naar de zege in de GP Sven Nys.
Alvarado

Traditiegetrouw staat op 1 januari de GP Sven Nys op het programma. De cross maakt deel uit van de DVV Verzekeringen trofee. Het was de Italiaanse Eva Lechner die als eerste het veld in dook. Achter haar waren het Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado die klaarzaten om de kop over te nemen. Dat gebeurde ook vrij snel en in korte tijd hadden de twee toppers een gat geslagen. 

Achter het tweetal ontpopten Lechner en Yara Kastelijn zich als eerste achtervolgers. Ook Lucinda Brand, die in Baal terugkeerde na een lichte blessure, kwam na een slechte start steeds beter in haar ritme. Lechner en Kastelijn wisten het gat niet te overbruggen, maar Brand kwam steeds dichter bij de kop, waar Alvarado de beste indruk achterliet. Doordat Alvarado doortrok kon Brand echter niet definitief terugkomen. Door die versnelling moest ook Worst lossen vooraan.

Met kracht en souplesse reed ze steeds verder weg van Worst en Brand. Zo kon Alvarado uiteindelijk vrij gemakkelijk naar haar negende overwinning van het seizoen rijden. Daarmee breidde ze haar voorsprong in de DVV Verzekering trofee verder uit. Achter haar completeerden Brand en Worst het podium.

Laatste nieuws