Van der Poel ook in Bredene nummer één

Mathieu van der Poel heeft ook de cross van Bredene op zijn naam geschreven. De wereldkampioen stak er wederom bovenuit.
Poel

Veel (sub)toppers lieten de cross in Bredene links liggen. Wie er wel bij was: Mathieu van der Poel. Zo'n twintig uur eerder was hij nog de beste in de Superprestigemanche van Diegem, maar de wereldkampioen stond weer fris aan het vertrek. Toch was het een verrassende naam die na één rondje voorop lag: Dieter Sweeck. De Belg kon zijn inspanning desondanks niet volhouden en moest na een foutje in de derde ronde de koplopers laten rijden. 

Die koplopers waren Van der Poel en de teruggekeerde Tim Merlier, Belgisch kampioen op de weg. Na drie rondes nam Merlier over van Van der Poel. Achter hen lagen de achtervolgers, onder anderen Sweeck, Gianni Vermeersch en Tom Pidcock, al op een relatief grote achterstand. Het was dan ook duidelijk dat Van der Poel en Merlier gingen uitmaken wie er met de zege aan de haal zou gaan in Bredene. 

In de vijfde ronde gooide Van der Poel zijn bril af en nam hij het heft in handen. Hij plaatste een versnelling en dat was er direct te veel aan voor Merlier. Na een halve ronde lag Merlier al meer dan twintig seconden achter. In de laatste ronde kwam Van der Poel nog ten val, maar hij had genoeg marge om relatief makkelijk naar zijn zestiende zege in dit cross-seizoen te soleren. Merlier en Vermeersch completeerden het podium. 

Laatste nieuws