Van der Poel soleert naar de winst in Diegem

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige van Diegem gewonnen. De alleskunner had wederom aan één versnelling genoeg.
Poel

De Superprestige in Diegem kende een aantal lastige stukken, maar toch was het een vrij snel rondje. Onder anderen Tim Merlier en Quinten Hermans hadden een goede start. Ook Van der Poel en Iserbyt waren op de afspraak en zij hadden samen met Hermans ineens een gaatje op de rest. Hermans bleef echter haken achter een dranghek waardoor hij wegviel vooraan. 

Achter het tweetal vormde zich een groep met Merlier, Hermans, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock, Lars van der Haar en Corné van Kessel. Van hen wisten Sweeck, Vanthourenhout en Van Kessel de aansluiting weer te vinden vooraan. Zo moest Van der Poel opboksen tegen drie ploeggenoten: Sweeck, Vanthourenhout en de op het oog ijzersterke Iserbyt. 

Voor Van der Poel was dat het teken om het heft in handen te nemen. Op de schuine kant trok de wereldkampioen flink door. Niemand wist zijn wiel te houden en in een halve ronde reed hij een voorsprong van zeventien seconden bij elkaar. Zo leek Van der Poel net als in Heusden-Zolder aan één versnelling genoeg te hebben, maar met nog twee rondes te gaan ontsnapten Iserbyt en Vanthourenhout bij de achtervolgers en snoepten ze iets van de voorsprong af. Met nog één ronde te gaan had Van der Poel nog 'slechts' een voorgift van veertien seconden op Iserbyt. Dat werd in de laatste ronde zelfs nog minder. 

Toch had Van der Poel een marge die groot genoeg was, waardoor hij relatief rustig naar zijn vijftiende overwinning van het cross-seizoen kon soleren. Achter de winnaar was de strijd tussen teamgenoten Iserbyt en Vanthourenhout lange tijd erg spannend. Die eerste bleek uiteindelijk over de beste benen te beschikken en eindigde op negen seconden van Van der Poel. Vanthourenhout eindigde als derde. 

Laatste nieuws