IJzersterke Brand wint heerlijk gevecht in Heusden-Zolder

Lucinda Brand heeft de wereldbeker van Heusden-Zolder gewonnen. Ze won een heerlijk gevecht na een verschroeiende demarrage.
Brand

Een dag na het kerstdiner waren alle grote namen present. De dames waren duidelijk goed uit het avondmaal gekomen, want ze maakten er een heerlijk gevecht van. De start was voor Ceylin del Carmen Alvarado, maar er werden nog geen grote verschillen geslagen. Sterker nog, een grote groep klitte samen. Daarbij zaten Brand, Alvarado, Marianne Vos, Inge van der Heijden, Annemarie Worst, Sanne Cant, Eva Lechner en de piepjonge Shirin van Anrooij. 

Vooral Brand liet zich meermaals gelden. De Nederlands kampioene trok regelmatig flink door en enkel Vos en Alvarado waren constant bij de pinken. In de slotfase kwam ook Worst weer terug in de wedstrijd. Het viertal zou gaan uitmaken wie er met de winst aan de haal zou gaan. Op het moeilijkste stuk van het parkoers nam Vos gedecideerd de leiding, maar de alleskunner werd in een afdaling weer voorbijgestoken door Brand.  

Brand zette in de laatste halve ronde alles op alles om een sprint te voorkomen. Ze gooide zich in de afdalingen en trok op de vlakke stukken snoeihard door. Dat was er te veel aan voor Vos en Worst, maar Alvarado zat nog wel in het wiel. Op het laatste rechte stuk werd het een sprint met twee. Brand ging van kop af aan. Alvarado leek een ideale positie te hebben, maar kon er niet meer overheen komen. Wel pakte ze de leidende positie in het Wereldbekerklassement over van de tegenvallende Katarina Nash. 

Laatste nieuws