Brand zegeviert in loodzware cross Namen

Lucinda Brand heeft de wereldbeker van Namen op haar naam geschreven. Ze bleef op het loodzware parkoers Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst voor.
Brand

De omstandigheden waren door de vele regenval loodzwaar. Dat zorgde ervoor dat het een spectaculaire cross werd. Ook de moeite waard om te volgen: de terugkeer van Marianne Vos in het veld. De alleskunner kon haar stempel echter niet drukken, mede doordat ze te ver van achter moest starten.

De start was voor Alvarado, Brand en Worst. Achter hen vielen de rensters bij bosjes op de lastige stroken, onder anderen Europees kampioene Yara Kastelijn had moeite met de techniek en zakte steeds verder weg. Vervolgens kwamen achtereenvolgens Alvarado en Worst voorop te zitten, maar zij maakten allebei een slippertje, waardoor de drie elkaar aan het begin weinig ruimte toegaven.

De eerste die knakte was Worst. Ze zakte erdoorheen toen Brand doortrok op een stuk heuvelop. Brand was op de Citadel sowieso de sterkste van iedereen, want ook Alvarado moest in een volgende ronde ruimte toegeven toen Brand het tempo omhoog gooide. Brand ging ook nog onderuit, maar Alvarado lag al te ver achter om het nog spannend te maken. Voor Brand is het haar derde overwinning van het lopende cross-seizoen. Vos eindigde uiteindelijk als negende. 

Laatste nieuws