Pauline Ferrand-Prévot stopt met wegwielrennen en legt focus op Olympische Spelen

Ex-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot stopt met wegwielrennen. De Franse all-roundster richt zich met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo volledig op mountainbiken. Ook in het veld blijft Ferrand-Prévot nog actief.
Ferrand-Prévot

“Ik heb besloten om het fulltime wegwielrennen vaarwel te zeggen. Ik zeg niet dat ik het nooit meer zal doen, maar ik kan zeggen dat het mijn minst favoriete discipline is”, vertelt Ferrand-Prévot (27) tegen VeloNews. Vier jaar geleden werd de Franse nog wereldkampioene in het Spaanse Ponferrada. Het jaar daarop won ze ook de regenboogtrui in het veldrijden én cross-country. Daarmee was ze de eerste met drie WK-titels tegelijk op haar naam. 

Dit jaar werd Ferrand-Prévot opnieuw wereldkampioen in het mountainbiken. Ze hervond het plezier in de sport. “Ik was echt heel blij om daar te winnen en opnieuw wereldkampioen te worden. Maar wat me het meest beviel, was dat ik me fysiek en mentaal helemaal mezelf voelde.” 

Komende week maakt Ferrand-Prévot ook haar rentree in het veldrijden. Via verschillende wereldbekerwedstrijden wil ze in februari meestrijden om de wereldtitel in het Zwitserse Dübendorf.  

Laatste nieuws