HomeAchtergrondVictor Campenaerts: 'Rohan Dennis heeft een speciaal karakter'

Victor Campenaerts: ‘Rohan Dennis heeft een speciaal karakter’

Victor Campenaerts is geen groot fan van tijdritkampioen Dennis. Dat vertelde de werelduurrecordhouder in De Morgen, dat hem samen met zijn vriendin, zwemster Fanny Lecluyse, interviewde.

De Morgen nam het Belgische sportjaar door met Victor Campenaerts en zijn vriendin, topzwemster Fanny Lecluyse. Wanneer hem wordt gevraagd naar het afstappen van Rohan Dennis in de afgelopen Tour komt hij met een opvallend antwoord: "Hij heeft nogal een speciaal karakter. Vorig jaar in de Vuelta wilde ik tijdens zo’n lange rit eens praten met hem. Toen ik hem vroeg of hij klaar was voor het WK, bleef hij voor zich uitkijken en zei hij geen woord. Zijn ploegmaat Richie Porte, die naast hem reed, snauwde me dan toe: ‘He is going to fucking smash you.’

Voor de korte tijdrit in Tirreno-Adriatico is Tim Wellens hem nog een beetje gaan koeioneren. Ik had hem nog gewaarschuwd: ‘Tim, doe dat niet, Dennis is een eikel, die kan daar niet mee lachen.’ Maar het was te laat: Dennis en ik kregen het aan de stok. Ik wilde niet overpakken, hij werd gigantisch kwaad en bleef ostentatief in mijn wiel zitten, terwijl we mijlenver achter het peloton reden. Ten slotte kwam Kevin De Weert de boel nog meer opstoken, in zijn Engels met zwaar Antwerps accent: ‘If you want to play mindgames, it’s okay for us, hè.’ Zwijg alsjeblief, dacht ik. Maar gelukkig versloeg ik Dennis de volgende dag: ik won de tijdrit.”

Ook praten beide sporters over hun droom, samen een medaille halen op de Spelen in Tokio. Na het voor Campenaerts dramatisch verlopen WK Tijdrijden, ligt zijn selectie niet meer in eigen handen. Want ook Wout van Aert, Thomas De Gendt, Laurens De Plus en Yves Lampaert hebben zich gemeld. Remco Evenepoel is al zeker van deelname. Campenaerts zou het doodjammer vinden als hij niet zo gaan, maar geeft ook aan dat het niet de minsten zijn die naar Tokio willen: "Voor hetzelfde geld pakt Evenepoel goud in zowel de tijdrit als de wegrit, en zijn de Spelen geslaagd voor België."

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wat Warren Barguil in de winter doet? Een loodzware bergtriatlon op 3000 meter hoogte (en bijna winnen)

De tijd dat wielrenners in de winter op een handdoekje aan het strand lagen...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

Van der Poel over zijn val: ‘Heb me behoorlijk bezeerd aan schouder en knie’

Net na de eerste ronde liep het grondig mis. Mathieu van der Poel reed...

Wereldkampioen Tom Pidcock soleert naar zege in Boom, valpartij nekt Van der Poel

Morgen krijgen we tijdens de wereldbeker in Antwerpen eindelijk de langverwachte strijd tussen de...

Meer zoals dit

6 ‘Transfer steals’ die in 2023 met zekerheid gaan verrassen

1) Chris Harper Bij Team Jumbo-Visma zijn de plaatsjes schaars en daarom was er voor...

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...