Toon Aerts maakt in Ronse eind aan imposante zegereeks Van der Poel

Toon Aerts heeft op overtuigende wijze de DVV Trofee-manche van Ronse gewonnen. De Belgisch kampioen in het veld versloeg Eli Iserbyt met meer dan een minuut voorsprong. Aan de imposante zegereeks van Mathieu van der Poel kwam vandaag een einde.
Aerts

Na een trainingsstage in Spanje maakte Mathieu van der Poel vandaag z'n rentree in het veld. In de Hotondcross in Ronse waren de omstandigheden niet bepaald prettig. Ondanks een zonnetje was het door de snijdende wind bitterkoud in Oost-Vlaanderen.

Het contrast tussen het nog warme Spanje en het frisse België deed Van der Poel geen goed. Al vanaf het begin had hij moeite met het hoge tempo dat Toon Aerts eroplegde. Ook Eli Iserbyt had er zin in. Toch kon Van der Poel het tempo enigszins bijhouden. Na de eerste ronde had het trio een voorsprong van zo'n vijftien seconden.

Na een ongelukkig moment voor Van der Poel kon Aerts de kop pakken. Zijn voorsprong steeg gestaag en in tegenstelling tot de vorige vijfendertig veldritten - die hij allemaal (!) won - kon Poeleke niet terugkeren. Toon Aerts bleef maar rijden en langzaam steeg zijn voorsprong tot een minuut. Eli Iserbyt profiteerde van de inzinking van Van der Poel en overklaste de Nederlander uiteindelijk. Maar ook hij kwam niet dichter bij Aerts. Na een klein uur cross kwam de Belgisch kampioen veldrijden als eerste over de meet. Anderhalve minuut later kwam ook Eli Iserbyt binnen. Van der Poel werd nipt derde op 2'13''. In het tijdklassement maakte Aerts dus een reuzesprong.  

Alvarado wint bij vrouwen

Ook bij de dames was er cross. Daar was wel Nederlands succes; Ceylin del Carmen Alvarado won met twintig seconden voorsprong op de nummer 2: Annemarie Worst. Yara Kastelijn werd derde. 

Laatste nieuws