Toon Aerts pakt zege in Zonhoven

Toon Aerts heeft de Superprestigemanche van Zonhoven gewonnen. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt completeerden het podium.
Aerts

Zonder Mathieu van der Poel, die op trainingsstage is in Spanje, lagen er mooie kansen voor andere renners. Niet lang na de start kwamen er uiteindelijk zeven renners bijeen: Lars van der Haar, Corné van Kessel, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Quinten Hermans, die zaterdag zegevierde in Essen. Vooral Aerts was erg bedrijvig en na zo'n 25 minuten koers wist de Belgisch kampioen een mooi gat te slaan. 

Daarachter werd even getwijfeld, maar het was Sweeck die er vervolgens in zijn eentje vandoor ging. De erkend zandrijder ging te snel voor de andere achtervolgers en ontpopte zich als gevaarlijkste concurrent van Aerts. Zijn achterstand van twintig seconden deed Sweeck teniet. Toen Sweeck na zo'n 45 minuten terug dreigde te komen, zette Aerts hem eerst nog onder druk met een stevige demarrage. Maar die aanval kon Sweeck pareren. 

Achter de twee koplopers kwam er geen vloeiende samenwerking meer op gang, waardoor de twee Belgen vooraan om de zege zouden strijden. Sweeck liet Aerts lange tijd op kop en die laatste dook in de slotronde ook als eerste de zandheuvel af. Aerts zette Sweeck daar dusdanig mee onder druk dat die laatste ten val kwam. Daarmee was de strijd gestreden, want Aerts lag direct vijftien seconden voor en gaf dat niet meer weg. Het is zijn tweede zege van het seizoen.

Laatste nieuws