Worst zegeviert in Zonhoven

Annemarie Worst heeft de Superprestigemanche van Zonhoven gewonnen. Ze bleef Ceylin del Carmen Alvarado in de sprint nipt voor.
Worst

De start was voor Inge van der Heijden, vorig jaar wereldkampioen bij de beloften. Achter haar deed ook Alvarado goed mee. Het was weer een Nederlandse aangelegenheid in Zonhoven. Onder andere Europees kampioene Yara Kastelijn was op de afspraak, maar zij had duidelijk moeite in zanderige afdalingen en ging liefst drie keer onderuit. 

Dat Kastelijn qua vorm wel in orde was, bewees ze door nog terug te rijden tot de kop, waar Worst en Alvarado de sterksten bleken en ook Van der Heijden en Alice Arzuffi meespeelden. In de slotronde kwam echter wederom tot uiting dat Worst en Alvarado de sterksten waren, want zij konden een gat slaan. Ze bleven in de slotfase nog even haken in elkaars fiets, maar het was duidelijk dat de twee zouden gaan strijden om de zege. Alvarado deed een ultieme poging om weg te rijden, maar knakte Worst niet. Worst had uiteindelijk in de sprint nog het meeste over. Kastelijn kwam op gepaste afstand als derde over de meet.

Laatste nieuws