Quinten Hermans pakt zege in Ethias Cross Essen, Vos wint bij vrouwen

Quinten Hermans heeft de Ethias Cross in Essen naar z'n hand gezet. In het grensplaatsje bij Roosendaal was de 24-jarige veldrijder van Telenet-Baloise superieur. Bij de dames bleek Marianne Vos na negen maanden afwezigheid nog steeds de sterkste.
Hermans

Terwijl de tot nu toe onverslaanbaar gebleken Mathieu van der Poel op stage in Spanje zit, streden in Essen de subtoppers om de prijzen. Bij de vorige manche van de Ethias Cross in Beringen bleek Quinten Hermans de beste benen te hebben. De crosser uit Turnhout was er dus op gebrand om vandaag opnieuw hoge ogen te gooien.

De eerste initiatieven in Essen kwamen van de ploeg van Telenet-Baloise. Thijs Aerts ging als een bezetene tekeer op z'n fiets en de rest van de groep had moeite om hem bij te benen. Door het hoge tempo dat Aerts de rest oplegde, zaten favorieten als Sweeck en Pidcock niet direct vooraan.

Quinten Hermans profiteerde daarvan en demarreerde. Na een kwartier koers had ie al een aardige voorsprong uitgebouwd. Toen Laurens Sweeck zich uiteindelijk losmaakte, werd het nog even spannend. Hermans gaf zijn voorsprong echter niet meer uit handen. Na een uur veldrijden kwam hij uitgeteld over de meet, maar wel met de zege op zak. Pas een minuut later kwam Laurens Sweeck binnen, met Tom Pidcock erachteraan. Thuisrijder David van der Poel was op de negende plek vandaag de beste Nederlander.  

Vos wint bij vrouwen

Bij de vrouwen was Marianne Vos de gelukkige winnaar. In haar eerste cross na het WK in Bogense pakte ze meteen de zege. Het 18-jarige talent Blanka Kata Vas werd tweede, Anna Kay finishte als nummer 3. 

Laatste nieuws