HomeVrouwenCanyon//SRAM heeft selectie 2020 compleet: 'We gaan voor twintig overwinningen'

Canyon//SRAM heeft selectie 2020 compleet: ‘We gaan voor twintig overwinningen’

Vrouwenploeg Canyon//SRAM heeft haar selectie voor volgend seizoen zo goed als compleet. Vrijwel dezelfde vijftien rensters rijden komend jaar rond in het tenue van de Duitse ploeg. Plek 16 gaat naar de winnares van Zwift Academy.

Vorig jaar boekte Canyon//SRAM zestien overwinningen. Met zo goed als hetzelfde team wil de ploeg daar dit jaar overheen. 'Het doel is volgend seizoen meer dan twintig overwinningen', vertelt teammanager Ronny Lauke in een persbericht. 'We willen slim, zelfverzekerd en efficiënt zijn en de kracht van het team inzetten in elke koers waaraan we meedoen. Over het algemeen willen we een dominante rol spelen in elke wedstrijd, net als dat we ook de moeilijkste tegenstander willen zijn.' Met blikvangers als Kasia Niewiadoma, Lisa Klein en Elena Cecchini in het team zal Canyon//SRAM in elk geval hoge ogen gaan gooien.

De selectie wordt nog aangevuld met de renster die de Zwift Academy-wedstrijd wint. Vandaag is de finale van dit toernooi.  

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.