Poggio afgesloten door aardverschuivingen

Slecht nieuws voor de puncheurs wellicht. Regenval in Sanremo heeft gezorgd voor aardverschuivingen, waardoor de Poggio momenteel is afgesloten voor verkeer. De organisatie van Milaan-Sanremo maakt zicht echter nog geen zorgen.
Poggio

De situatie zou zo ernstig zijn dat de helling komend voorjaar niet in het parkoers kan worden opgenomen. De problemen rondom de Poggio zijn niet van gisteren, zo weet Het Nieuwsblad. Zo werd het stadsbestuur al gewaarschuwd over mogelijke problemen met de steunmuren en werden er sensoren geplaatst om de situatie in de gaten te houden. Deze sensoren geven nu aan dat de situatie nijpender wordt, want de bodem zou nu richting de vallei te bewegen.

Om dit aan te pakken en te voorkomen is er een investering van 10 miljoen euro nodig. RCS, de organisatie van Milaan-Sanremo, maakt zicht bij monde van directeur Mauro Vegni geen zorgen. "We weten op dit moment niet in hoeverre de klim beschadigd is", aldus Vegni. "We zijn op dit moment niet ongerust, want er is nog veel tijd. We zullen de situatie volgen en bekijken of er consequenties zijn voor de race."

Laatste nieuws