Jordi van Loon (ex-DESTIL en Metec) voor 4 jaar geschorst

Wielrenner Jordi van Loon is door het Instituut Sport Rechtspraak voor vier jaar geschorst wegens doping. De schorsing van de 23-jarige oud-renner van DESTIL is ingegaan per 26 september 2018. Dat meldt de KNWU op haar website.
Jordi van Loon

In het bericht meldt de KNWU dat Van Loon is geschorst vanwege artikel 3 en 4 van het dopingregelement. Artikel 3 houdt de aanwezigheid van een verboden stof en/of een verboden methode, de afbraakproducten daarvan en/of markers in een monster van een sporter in. Volgens artikel 4 is het gebruik van een verboden stof of een verboden methode een dopingovertreding. Daarbij wordt aangetekend dat het slagen of mislukken van (de poging tot) het gebruik van een verboden stof of verboden methode niet relevant is voor de beoordeling of er sprake van een overtreding is. 

Van Loon reed in september 2018 in dienst van DESTIL - Parkhotel Valkenburg zijn laatste officiële wedstrijdkilometers. Hij eindigde de koers als 23e. De renner reed in zowel 2017 als 2018 voor de ploeg die eerst door het leven ging als Destil - Jo Piels. In 2016 reed hij voor Metec.

Per september 2018 geschorst

De schorsing is ingegaan per 26 september 2018 en eindigt op 25 september 2022. Op verzoek van de advocaat van Van Loon doet de KNWU ons geen inhoudelijke mededelingen omtrent de schorsing.

Laatste nieuws