Van der Poel en Van Vleuten bij laatste drie sportverkiezingen

Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten maken nog steeds kans op de titel Sportman en Sportvrouw van het jaar. Beiden zitten bij de laatste drie genomineerden.
Van Vleuten

Mathieu van der Poel mag het opnemen tegen Virgil van Dijk en Max Verstappen. Van Dijk kende als voetballer van Liverpool een geweldig seizoen. Hij won de Champion's League en werd verkozen tot Europees Voetballer van het jaar. Max Verstappen won 3 GP's en werd derde in de eindstand van het WK. Annemiek van Vleuten neemt het op haar beurt op tegen Sifan Hassan, dit jaar wereldkampioene op zowel de 1.500 als de 10.000 meter en Suzanne Schulting, onder meer Europees en wereldkampioene shorttrack. 

Er waren nog meer wielrenners genomineerd, maar Steven Kruijswijk, Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen, Jan-Willem van Schip, Twan van Gendt en Kirsten Wild vielen allen af. De laatste wielrenner die Sportman van het jaar werd is Tom Dumoulin, dat was in 2017 toen hij onder meer de Giro d'Italia won. 

Sportploeg en coach van het Jaar

De teamsprinters op de baan (het kwartet Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland) zijn daarnaast genomineerd voor sportploeg van het jaar. Zij nemen het op tegen Ajax en het nationale dameselftal. Tot slot is Hugo Haak genomineerd als coach van het jaar, hij neemt het op tegen voetbalcoaches Sarina Wiegman (Oranje voetbalsters en Erik ten Hag (Ajax).

Laatste nieuws