Van der Poel: 'Wellicht ga ik naar de Tour in 2021'

Mathieu van der Poel zou in 2021 best wel eens aan de start kunnen verschijnen van de Tour de France. Dat liet hij gisteravond doorschemeren bij de door hem gewonnen verkiezing van wielrenner van het jaar.
Mathieu van der Poel

Nadat Tom Dumoulin de afgelopen vijf edities won van het wielergala was het ditmaal de beurt aan Mathieu van der Poel. Met overwinningen in onder meer de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl hield hij onder anderen Bauke Mollema achter zich. Tegen NUsport liet VDP weten al te denken aan de Tour van 2021. "Het zou zeker kunnen dat ik in 2021 aan de start van de Tour verschijn, maar ook daarover is nog niets beslist."

 De overwinning van Wout van Aert in de afgelopen Tour heeft Van der Poel aan het denken gezet. "Al zat ik zeker niet met jaloezie te kijken. Het is heel mooi wat hij heeft laten zien. Wout en ik trekken ons aan elkaar op en we halen een hoog niveau. Zijn prestaties in de Tour zijn voor mij een indicatie van wat ik in die wedstrijd zou kunnen uitrichten. Het doet me een beetje dromen. Zo van: als Wout die sprint kan winnen, dan had ik er normaal gesproken ook bij gezeten..."

 Na een klassiek voorjaar gaat in 2020 de focus op de Olympische Spelen op de mountainbike. Wellicht dat hij er dan de Ronde van Spanje nog aan vastplakt. 

Laatste nieuws