HomeAchtergrond'Rohan Dennis loopt meer dan een miljoen mis'

‘Rohan Dennis loopt meer dan een miljoen mis’

Het afstappen in de Tour de France en de contractperikelen nadien zouden Rohan Dennis meer dan een miljoen euro kosten. De wereldkampioen tijdrijden zit momenteel zonder team en plekken voor 2020 zijn schaars.

Dat meldt VeloNews. Naast het feit dat er weinig vrije plekken zijn, zouden er ook twijfels bestaan over Dennis zijn geloofwaardigheid. 

Nog even terug naar afgelopen zomer. Rohan Dennis stapte daags voor de tijdrit in de Tour de France (waar hij als wereldkampioen tijdrijden logischerwijs bij het kransje favorieten behoorde) af na een stevige woordenwisseling met zijn team. Al snel kwamen er de berichten dat hij ontevreden was over de tijdritfiets en het snelpak dat hij moest dragen. Sindsdien reed de Australiër geen enkele wedstrijd meer voor zijn team. Het WK tijdrijden won hij op een geheel zwarte BMC tijdritfiets en ook in de wegwedstrijd reed hij op een fiets van BMC.

Vlak na de wegwedstrijd kwam Bahrain-Merida met het bericht dat Dennis al sinds 13 september niet meer op de loonlijst stond. Ze wachtten daar bewust mee, zodat de renner zich optimaal kon focussen op het WK.

De bron van VeloNews meldt dat Dennis zijn contract van €1,5 miljoen wilde redden en dat renner en team met elkaar om tafel gingen na het incident in de Tour. Echter, Dennis keerde Bahrain-Merida de rug toe en zocht met zijn zaakwaarnemer in de maanden augustus en september naar een nieuwe ploeg. Dat lukte niet, waarop Dennis weer aanklopte bij Bahrain-Merida. Daar kreeg hij echter nul op zijn rekest. De stellingname van het team zou zijn oorsprong vinden in het feit dat Dennis het WK reed op een BMC fiets, zonder Bahrain-Merida te noemen. De bron van VeloNews zegt dat Dennis op elke fiets had kunnen winnen, ook op een Merida. Mocht hij op een Merida gestart zijn, in plaats van de BMC, dan zou de deur nog open hebben gestaan. Nu werd op 29 september bekendgemaakt dat de wegen van renner en ploeg scheidden.

Dennis wordt momenteel gelinkt aan Team INEOS, maar dat blijft tot dusver bij geruchten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wat Warren Barguil in de winter doet? Een loodzware bergtriatlon op 3000 meter hoogte (en bijna winnen)

De tijd dat wielrenners in de winter op een handdoekje aan het strand lagen...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

Van der Poel over zijn val: ‘Heb me behoorlijk bezeerd aan schouder en knie’

Net na de eerste ronde liep het grondig mis. Mathieu van der Poel reed...

Wereldkampioen Tom Pidcock soleert naar zege in Boom, valpartij nekt Van der Poel

Morgen krijgen we tijdens de wereldbeker in Antwerpen eindelijk de langverwachte strijd tussen de...

Meer zoals dit

6 ‘Transfer steals’ die in 2023 met zekerheid gaan verrassen

1) Chris Harper Bij Team Jumbo-Visma zijn de plaatsjes schaars en daarom was er voor...

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...