Eddy Merckx: 'Als er geen verpleegster was gepasseerd, was het misschien het einde voor mij'

Eddy Merckx heeft veel geluk gehad nadat hij op 13 oktober gevallen was met zijn fiets. De Kannibaal vertelde dat hij geluk had dat er toevallig een verpleegster passeerde.
Eddy Merckx

Op 13 oktober viel Merckx tijdens een fietstochtje met vrienden en moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis, waar hij vijf dagen moest verblijven. Tegenover Sporza verklaarde de beste wielrenner aller tijden dat het herstel vordert, maar dat de situatie vrij ernstig was: ""Het gaat nu beter, maar toch nog niet helemaal zoals het moet. Er scheelt een beetje vanalles. Te veel om uit te leggen. Ik moet nog een aantal keer onder de scanner en fietsen is absoluut verboden."

"Als je ziet waar ik doorheen ben gegaan, dan heb ik heel veel geluk gehad. Als daar niet toevallig een verpleegster gepasseerd was, dan denk ik dat het gedaan geweest was met mij." 

Merckx verwees ook naar een ongeluk dat hij in 1969 had op de wielerbaan van Blois, 50 jaar geleden. De Kannibaal raakte bij die smak zwaargewond aan zijn hoofd, zijn gangmaker Fernand Wambst kwam bij die val om het leven.

Laatste nieuws