RAYMOND POULIDOR OVERLEDEN (83)

Raymond Poulidor is vannacht op 83-jarige leeftijd overleden. De Franse legende lag sinds 8 oktober in het ziekenhuis van Saint-Léonard-de-Noblat wegens extreme vermoeidheidsverschijnselen.
Poulidor

Poulidor was de grote lieveling van het Franse publiek. Hij stond acht keer op het podium van de Tour de France, maar hij wist de Tour nooit op zijn naam te schrijven. Daarom werd Poulidor omschreven als de eeuwige tweede hoewel hij in 1964 wel de Vuelta won, twee keer de beste was in Milaan-Sanremo en zeven ritten won in de Tour. Poulidor moest het in zijn lange loopbaan vaak opnemen tegen kampioenen als Jacques Anquetil en Eddy Merckx maar hij raakte hierover nooit verbitterd. "Als ik weer eens verloor van Merckx werd ik alleen maar populairder bij het Franse publiek", zei Poulidor hierover.

Dit bericht bekijken op Instagram

Toujours si fier ??

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel) op

 Poulidor was na zijn carrière altijd een graag geziene gast in de Tour als vertegenwoordiger van sponsor Crédit Lyonnais, waar hij geduldig handtekeningen uitdeelde en op de foto ging met zijn vele fans. Poulidors dochter Corinne trouwde met Adrie van der Poel, waarna hij graag naar zijn koersende kleinkinderen David en Mathieu kwam kijken. Mathieu omschreef hij als 'mon petit phénomène'. 'Mijn kleine fenomeen'.

Laatste nieuws