Yara Kastelijn verovert Europese titel veldrijden, Worst wordt derde

Yara Kastelijn is in het Italiaanse Silvelle Europees kampioene veldrijden geworden. Onze landgenote reed van snel aan de leiding en gaf die positie niet meer weg. Eva Lechner werd tweede en uittredend Europees kampioene Annemarie worst werd derde.
Yara Kastelijn

Het is het seizoen van de doorbraak van Yara Kastelijn. Want na winst op de Koppenberg en in Gavere is ze nu ook Europees kampioene. De forcing werd al in de eerste ronde gevoerd, dat kwam eigenlijk door een foutje van Annemarie Worst. Kastelijn had een gaatje en besloot direct door te zetten. Eva Lechner probeerde het gat nog te overbruggen, maar kwam eigenlijk nooit in de buurt van Kastelijn. 

Dit gebeurde allemaal al in de eerste ronde en eigenlijk stond het podium toen ook al vast. Uiteindelijk was Lechner iets beter dan Worst, waardoor zij tweede werd en onze landgenote derde. Maud Kaptheijns maakte het oranje feestje nog mooier door vierde te worden. Wereldkampioene Sanne Cant kwam geen enkel moment in het verhaal voor en werd uiteindelijk zesde.

Laatste nieuws