Alvarado soleert naar zege in Ruddervoorde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestigemanche van Ruddervoorde op haar naam geschreven. Ze won na een prachtige solo.
Alvarado

Al vanaf de start was Alvarado bij de pinken. Ze pakte de kop, maar zag wereldkampioene Sanne Cant voorbijsteken op de schuine kant. De Europees kampioene Annemarie Worst miste haar start volledig en was al snel aangewezen tot een achtervolging. Vooraan was het ondertussen Alvarado die gedecideerd de leiding weer overnam van Cant. 

Ze sloeg meteen een gat en na de eerste ronde had Alvarado een voorsprong van zes seconden op Cant. De groep achter Cant reed al op meer dan een halve minuut en het was al snel duidelijk dat het gevaar niet meer van daar zou komen voor Alvarado. Cant lag niet ver achter op de Nederlandse, maar geleidelijk aan pakte Alvarado steeds meer tijd. 

Op een gegeven moment breidde Alvarado haar voorsprong uit tot een halve minuut en was het duidelijk dat er niets aan haar te doen was. Ze kwam solo over de meet en bleef Cant en Katie Compton voor. Door haar zege neemt Alvarado ook de leiding in het algemeen klassement van de Superprestige over van Yara Kastelijn. 

Laatste nieuws