Iserbyt wint ook op de Koppenberg

Eli Iserbyt heeft ook de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. Na een mooie tweestrijd nam hij in de laatste ronde afstand van Tom Pidcock.
Iserbyt

Met de Koppenberg in het verschiet net na de start gingen de renners om 15 uur van start. Thijs Aerts en Iserbyt kwamen daar als eerste boven en sloegen een klein gaatje met de rest van de renners. Achter hen kenden vooral Michael Vanthourenhout en Pidcock een slechte start, maar de Brit kwam al in de eerste ronde sterk opzetten en reed uiteindelijk naar de kop waar Aerts al snel de rol moest lossen.

Aerts zijn broer Toon kwam ook nog terug aan de kop van de koers, maar op het moment dat hij de aansluiting wist te maken maakte de Belgisch kampioen een slippertje. Zo zou het uitdraaien op een strijd tussen Pidcock en Iserbyt. Die laatste, man van het seizoen tot nu toe, was op de steile heuveltjes de beste en reed zo op de Koppenberg weg van Pidcock. Zo leek het halfweg koers wederom een relatief eenvoudige zege voor Iserbyt te worden, maar materiaalpech zorgde ervoor dat het wederom spannend zou worden. 

Pidcock kwam terug en in de voorlaatste ronde zette hij alles op alles, maar Iserbyt reed weer terug op de Koppenberg. In de slotronde moest Pidcock zijn inspanning bekopen en zag hij Iserbyt wegrijden. De Brit eindigde wel als tweede. Voor Michael Vanthourenhout die op anderhalve minuut als derde over de streep kwam. Bij de beloften ging de overwinning naar Jens Dekker die onlangs zijn rentree als veldrijder maakte.

Laatste nieuws