Quinten Hermans zegeviert in Ethias Cross Beringen

Quinten Hermans heeft de Ethias Cross Beringen gewonnen. De veldrijder van Telenet-Baloise Lions versloeg ploegmaat Toon Aerts en de Brit Tom Pidcock. Het is de eerste seizoenszege voor Hermans.
Hermans

De gloednieuwe cross in Beringen was een pittige opgave. Het circuit op een oud mijnterrein kende heel wat hoogtemeters. Tom Pidcock was niet bang van al dat klimwerk en legde zijn concurrenten meteen een hoog tempo op. Quinten Hermans bleek de enige te zijn die de Brit kon volgen. Tom Aerts volgde al gauw op een seconde of twintig. 

Maar zo glansrijk als Pidcock in het begin was, zo onfortuinlijk was het einde. De talentvolle allrounder kwam ten val en daarbij ging zijn versnellingsapparaat stuk. Hij moest zijn weg op het buitenblad vervolgen; geen pretje op zo'n heuvelachtig parkoers. Hermans profiteerde van de pech van Pidcock en reed relatief eenvoudig naar de overwinning. Na nog meer pech - een lekke band - kon ook Aerts nog voorbij Pidcock rijden.

Eerder vanmiddag reden de vrouwen hun cross. Nederlands succes volgde, want Annemarie Worst zegevierde bij de dames. Geerte Hoeke uit Soest finishte als tweede.  

Laatste nieuws