Iserbyt wint ook in Gieten

Eli Iserbyt heeft nog maar eens zijn topvorm getoond. In de Superprestige van Gieten won hij door in de laatste ronde weg te rijden van Quinten Hermans.
Iserbyt

Door de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de eerste manche van de Superprestige, was Iserbyt de grote favoriet. De kleine Belg is namelijk voortvarend aan het seizoen gestart. Hij won onder meer de twee wereldbekermanches in de Verenigde Staten. De start was voor Lars van der Haar, maar de Nederlander kon geen gat slaan met zijn concurrenten. 

Een groep van zo'n tien renners bleef lang bij elkaar. Tot Iserbyt in de vierde ronde een aanval plaatste. Hij kreeg Hermans met zich mee en niet ver achter het tweetal kwam Belgisch kampioen Toon Aerts opzetten. Aerts profiteerde van enkele slippertjes van Iserbyt, waardoor hij wist terug te keren aan kop van de koers.

Telenet-Fidea dacht met Aerts en Hermans een ploegenspel te kunnen gaan spelen, maar dat ging uiteindelijk niet op. In het zand trapte Aerts zijn ketting kapot, waardoor hij wegviel vooraan. Het zou uitdraaien op een tweestrijd en die werd in de laatste ronde gewonnen door Iserbyt. Hij reed weg van Hermans na een technische zandstrook. Corné van Kessel completeerde het podium. 

Laatste nieuws