Knieblessure Dumoulin ernstiger dan gedacht: seizoen in gevaar?

De knieblessure van Tom Dumoulin blijkt ernstiger dan vooraf gedacht. Dat meldt De Telegraaf. Een nieuwe MRI-scan in het ziekenhuis van Maastricht heeft aangetoond dat er een scheurtje in de pees zit, waardoor trainen er voorlopig niet meer in zit.
Tom Dumoulin

De nieuwe diagnose zorgt ervoor dat het hele seizoen van Tom Dumoulin in het water dreigt te vallen. Na zijn opgave in de Giro en het forfait voor de Tour de France leek de Vuelta a Espana de enige overgebleven optie te zijn voor de kopman van Team Sunweb, maar ook die ronde lijkt Dumoulin nu niet te halen.

 Bij de diagnose in Maastricht is aangetoond dat er een scheurtje zit in de kniepees van Dumoulin. Dit kon wegens de zwellingen niet eerder worden waargenomen. De trainingen die Dumoulin deed om in extremis toch nog de Tour de France te halen, blijken achteraf zeer nadelig voor het herstel van zijn gekwetste knie. Eerder was er al een onvolledige diagnose gesteld toen artsen niet zagen dat er nog een steentje in de knie was achtergebleven. Dat euvel werd op 16 juni operatief verholpen, waarna er tien hechtingen nodig waren om de snee te dichten. Al met al lijkt 2019 dus op een rampjaar uit te lopen voor Tom Dumoulin. Voorlopig kan Dumoulin enkel rustig peddelen in plaats van gericht te trainen. 

Team Sunweb is zojuist ook met een statement naar buiten gekomen over de blessure van Tom Dumoulin.

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws