HomeWorldTourUpdate: 'Team Sky wordt in 2020 Team Ineos'

Update: ‘Team Sky wordt in 2020 Team Ineos’

De toekomst van Team Sky lijkt verzekerd. Ondernemer en multimiljardair Jim Ratcliffe wordt genoemd als nieuwe geldschieter.

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat Sky na jarenlang sponsorschap de stekker uit de wielerploeg zou trekken, wat zou betekenen dat renners als Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal en Wout Poels aan het einde van het jaar op de markt zouden komen. Het Nieuwsblad meldt nu dat de Britse formatie onder leiding van Sir Dave Brailsford waarschijnlijk ook na dit seizoen zal blijven bestaan. 

De Belgische krant meldt voorts dat Brailsford momenteel al op zoek is naar versterkingen voor volgend jaar, wat dus zou betekenen dat hij een sponsor heeft gevonden. Er werd gespeculeerd dat een Colombiaans bedrijf zou instappen, maar dat bleek niet te kloppen. De naam die nu opduikt is die van multimiljardair Jim Ratcliffe, die een geschat vermogen heeft van 25 miljard euro. Sky-ploegleider Matteo Tosatto liet onlangs weten te verwachten dat er voor de Giro d'Italia duidelijkheid is over de toekomst van Team Sky. 

Update: Cyclingnews.com meldt vandaag dat het in de lijn der verwachting ligt dat Team Sky vanaf volgend seizoen Team Ineos wordt. Ineos is een chemiebedrijf onder leiding van de Britse zakenman Jim Ratcliffe, die gisteren al werd genoemd als mogelijke hoofdsponsor. Ratcliffe is zelf een fervent fietser. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.