Kevin Pauwels rijdt naar verrassende zege in Hasselt

De Grote Prijs van Hasselt is dit jaar gewonnen door Kevin Pauwels. De 34-jarige Belg versloeg op dominante wijze Jens Adams en Eli Iserbyt. Nederlander Corné van Kessel finishte als zesde.
Pauwels

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts was het vandaag in Hasselt een keer de beurt aan de subtoppers. Tim Merlier en Kevin Pauwels roken hun kans op succes en namen al in de openingsronde de kop. Achter hen vormde zich een groepje met daarin onder anderen David van der Poel.

Dit groepje sloot niet veel later aan bij de twee koplopers, waarna Van der Poel op dezelfde wijze als diens broer Mathieu voor de aanval koos. Echter zonder veel succes, want Kevin Pauwels strafte de Nederlander af met een feilloze demarrage.

De renner van Marlux-Bingoal fietste al snel een mooie voorsprong bijeen. Jens Adams koos voor de tegenval, maar dat liep uit op een chasse patate. Het verschil tussen beiden liep uit tot meer dan twintig seconden. Pauwels' overwinning kwam dus niet meer in gevaar. In de laatste rondes bleek ook Adams sterk genoeg te zijn om zijn tweede plaats veilig te stellen. Eli Iserbyt maakte zich los van de rest van het veld en werd op die manier derde.

Laatste nieuws