Wielersport goed vertegenwoordigd op shortlist Sportgala NOC*NSF

Afgelopen jaar vielen wielrenners flink in de prijzen tijdens het NOC*NSF Sportgala. Tom Dumoulin werd sportman van 2017, Jetze Plat kreeg de paralympische prijs en Harrie Lavreysen werd gekroond tot sporttalent van het jaar.

Shortlist Sportagala NOC*NSF wielrenners
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Ook dit jaar dingen weer veel wielrenners en wielrensters mee om de prijzen bij het jaarlijkse feestje van de Nederlandse sportwereld. Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Jeffrey Hoogland, Niki Terpstra en Mathieu van der Poel in ieder geval voorlopig kans op de titel 'Sportman van 2018'.

Op de shortlist bij de vrouwen staan er met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild, Laura Smulders vier wielrensters die dit jaar één of meerdere regenboogtruien wisten te verzamelen.

Jetze Plat maakt bij de paralympische sporters kans op titelprolongatie. De 'Vliegende Hollanders' van de teamsprint staan op de shortlist voor 'sportploeg van het jaar'. Peter Schep maakt kans op de ereprijs voor coaches.

2 december maakt een vakjury bekend welke sporters de eerste schifting hebben overleefd. Op 19 december worden door de vakjury én de aanwezige sporters en coaches besloten wie worden uitgeroepen tot winnaar in de diverse categorieën.