HomeWorldTourBoels - Dolmans en Quick-Step Floors winnaars WorldTour voor ploegen

Boels – Dolmans en Quick-Step Floors winnaars WorldTour voor ploegen

Op het wielergala van de UCI werden niet alleen Annemiek van Vleuten en Simon Yates gehuldigd voor het winnen van de WorldTour. Ook de beste ploegen van het mannen- en vrouwenpeloton werden in het zonnetje gezet.

Quick-Step Floors slaagde er in het verleden nog nooit in de WorldTour te winnen. De afgelopen jaren gingen Team Sky (2012 en 2017) en Movistar (2013 tot en met 2016) er steevast met de trofee vandoor. Daarvoor stonden Astana (2009), Saxo Bank (2011) en Omega Pharma – Lotto (2011) eveneens bovenaan de ploegenrangschikking.

Dit jaar was het dan toch zover voor de equipe van Patrick Lefevere. De ploeg behaalde in totaal 73 overwinningen, waarvan de helft op WorldTour-niveau. Enkele noemenswaardige hoogtepunten zijn de zeges in de E3 Harelbeke, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl, Luik – Bastenaken – Luik en de Clásica San Sebastián. Daarnaast pakte de formatie 13 ritzeges in grote rondes.

Al deze successen en ereplaatsen leverden de blauwhemden 13385,97 punten op, ruim 3000 punten meer dan Team Sky. LottoNL-Jumbo, de enige ploeg met een Nederlandse licentie eindigde met een tiende plaats in de middenmoot. Het op de achttiende en laatste plaats geëindigde Team Dimension Data verzamelde gedurende het seizoen slechts 1953 WorldTour-punten.

Boels – Dolmans won op haar beurt daarentegen voor het derde jaar op rij het ploegenklassement. In de drie jaar dat de Women's WorldTour bestaat was er simpelweg nog geen ploeg tegen het geweld van de oranje formatie opgewassen.

De zegeteller van de Limburgse formatie bleef steken op 26 zeges in UCI-wedstrijden. Hiervan waren ook weer de helft overwinningen op het hoogste niveau. Zo won de ploeg onder meer de Strade Bianche, de Ronde van Drenthe, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Piijl, Luik – Bastenaken – Luik en de Grote Prijs van Plouay.

Anna van der Breggen was namens het succesvolle team vier keer de beste in een WorldTour-koers. Amy Pieters en voormalig wereldkampioene Amalie Dideriksen pakten er ieder drie en Chantal Blaak sleepte ook nog twee zeges op het hoogste niveau in de wacht. Daarnaast won het collectief de WorldTour-ploegentijdrit van Vårgårda.

Mitchelton-SCOTT wist de ploeg nog het meest te benaderen. De Australische formatie kwam, mede door de successen van Annemiek van Vleuten, tot 4081 punten. Dat waren er bijna 250 minder dan Boels – Dolmans gedurende het seizoen verzamelde.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | Kasseien! Alles wat je moet weten over etappe 5: Lille-Arenberg

Parkoers Hoewel niet iedereen vindt dat kasseien thuishoren in een grote ronde, is het voor...

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.