Mathieu van der Poel ook klasse apart op Hotondberg

Voor Mathieu van der Poel was zijn eerste crossweekend van veldritseizoen 2018 - 2019 een succesvolle. Hij won namelijk beide veldritten waaraan hij dit weekend deelnam.

Mathieu van der Poel Ronse

Na een solo in de Brico Cross van Meulebeke schreef de Nederlandse wielervedette vandaag de GP Mario De Clercq die op zijn naam. 

Even buiten Ronse leed Van der Poel afgelopen seizoen nog een zeldzame Nederlaag. Landgenoot Lars van der Haar profiteerde destijds namelijk van de tweestrijd tussen de kopman van Corendon-Circus en Van Aert. Maar ditmaal ging geen zogenoemde 'derde hond' er met het been vandoor. 

Middels één versnelling gaf MvdP de concurrentie namelijk het nakijken. In de paar nog resterende ronden wist het Nederlandse multitalent zijn voorsprong alleen maar uit te bouwen.

Achter de triomferende Van der Poel werd Wout van Aert op goed vijftien seconden voor de vijfde maal dit seizoen tweede. Hij wist in de laatste ronde af te rekenen met Michael Vanthourenhout, met wie hij duelleerde om plek twee.

Bij de vrouwen waren de bloemen voor Marianne Vos. In de beloftenkoers was de hoogste klassering weggelegd voor Jens Dekker.