HomeAchtergrondWel plaats voor Dylan van Baarle in Vuelta-selectie Team Sky

Wel plaats voor Dylan van Baarle in Vuelta-selectie Team Sky

Voor deelname aan de jongste Tour de France was Dylan van Baarle lang in de race, maar uiteindelijk koos Sky voor anderen. Maar zijn werkgever ziet wel kansen voor de Zoetermeerder in de aankomende Ronde van Spanje, die zaterdag begint in Málaga.

De 26-jarige Nederlander is namelijk een van de acht renners die de belangen van het wit-blauwe keurkorps de komende drie weken mag verdedigen. "Na de teleurstelling van het op een haar na missen van de Tour-selectie heeft Dylan zijn focus weten te behouden", zegt ploegbaas David Brailsford in het communiqué waarin de Vuelta-selectie werd geopenbaard. "Hij heeft een belangrijke rol in onze ploeg en deze heeft hij meer dan verdiend."  

Van Baarle is één van de dertien Nederlanders die is bevestigd voor de Spaanse drieweekse. Sebastian Langeveld (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) Maurits Lammertink (Katusha Alpecin), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Jetse Bol (Burgos-BH) zijn stuk voor stuk de enige oranjeklant in hun equipe.

Wilco Kelderman, Mike Teunissen en Martijn Tusveld zijn de drie Sunweb-renners die zullen starten en Steven Kruijswijk, Danny van Poppel, Bert-Jan Lindeman, Lars Boom en Tom Leezer vormen het blok van LottoNL-Jumbo.

In zijn eerste Vuelta van Van Baarle zijn Michal Kwiatkowski en David de la Cruz de belangrijkste speerpunten van de Britse wielergrootmacht. "Met hen hebben we twee renners die ik in staat acht om in de toekomst een grote ronde te kunnen winnen", vervolgt Brailsford. 

"Kwiato heeft zich in eendagskoersen al bewezen en ook als klassementsman ontwikkelt hij zich meer", vertelt over de winnaar van Tirreno-Adriatico en de rondes van de Algarve en Polen. "David de la Cruz komt in goede vorm aan het vertrek van de Vuelta en in in zijn eerste seizoen bij ons heeft hij serieuze progressie geboekt."

De voorgaande vier grote rondes waar Sky aan deelnam werd door één van de renners van die ploeg gewonnen. Chris Froome pakte in 2017 achtereenvolgens de eindzege in de Tour en de Vuelta. Na zijn Giro-winst in 2018 was het een paar maanden later aan Geraint Thomas om de Ronde van Frankrijk te winnen. Beide heren slaan de Vuelta over om deel te nemen aan de Ronde van Groot-Brittannië.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...