Bouhanni sprint weer eens op hoogste niveau in Vuelta

Voor het eerst sinds de Tour van vorig jaar rijdt Nacer Bouhanni weer een grote ronde. De Franse sprinter mag in de Vuelta laten zien aan Cofidis waarom hij de topsprinter van de ploeg is.

Bouhanni
  • Cofidis Cofidis

De Franse werkgever van Bouhanni maakte op Twitter haar selectie voor de aankomende Vuelta a España bekend. Nacer Bouhanni is de beoogde man voor de massasprints, voor de rest is het voor de rode équipe vooral hopen op een treffer via aanvalswerk.

Bouhanni is niet de enige Fransman in de selectie van Cofidis, dat al jaren de Vuelta sponsort en zichzelf daarmee verzekert van een wildcard. Loïc Chetout, Mathias Le Turnier en Stéphane Rossetto zijn ook van de partij in Málaga zaterdag. De Belg Kenneth Vanbilsen en het Spaanse broederschap Jesús en José Herrada plus Luis Angél Maté maken de Cofidis-selectie compleet.

AG2R & Dimension Data

Ook de Zuid-Afrikaanse ploeg Dimension Data kwam met een achtkoppige selectie op de proppen. Louis Meintjes is de kopman van een internationaal gezelschap. Hij krijgt landgenoten Ryan Gibbons (sprinter) en Johann Van Zyl mee. De Eritreërs Merhawi Kudus en Amanuel Gebreigzabhier, Amerikaan Ben King, Brit Steven Cummings en thuisrijder Igor Antón zijn de andere namen.

AG2R La Mondiale zet in op zeven Fransen en een Luxemburger. Alexis Gougeard is de enige niet-klimmer in het gezelschap. Hij won in 2015 als 22-jarige een Vuelta-etappe. Met Mickaël Chérel, Clément Chevrier, Hubert Dupont, Tony Gallopin, Alexandre Geniez en Nans Peters zijn er zes Fransen geselecteerd die een berg over kunnen. Zeker Geniez zal als tweevoudig etappewinnaar (2013 en 2016) in de Vuelta opnieuw in zijn nopjes zijn. Luxemburger Ben Gastauer past precies in het klimmersgilde.