Vuelta-selecties: Astana, BMC en Movistar met ijzersterke formaties naar Spanje

Astana, BMC en Movistar hebben met respectievelijk Miguel Ángel López, Richie Porte en Nairo Quintana allemaal een topfavoriet in hun midden voor de eindzege in Spanje. Bovendien is het team om hen heen ook ijzersterk.

Quintana
  • Astana Astana
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López
  • Richie Porte Richie Porte

López is een van de kanshebbers, die de Tour de France niet in zijn benen heeft. De Colombiaan heeft zich heel de zomer kunnen focussen op de Ronde van Spanje en toonde in de jongste Ronde van Burgos al zijn goede vorm. De Astana-renner maakte vorig jaar indruk in de Vuelta met twee ritzeges, maar hoopt nu ook minstens op het podium te eindigen. Lopez krijgt de volgende renners met zich mee: Pello Bilbao, Dario Cataldo, Omar Fraile, Jan Hirt, Nikita Stalnov, Davide Villella en Andrey Zeits. 

Bij BMC moet Porte de kastanjes uit het vuur halen. De Australiër heeft een voorliefde voor de Tour de France, maar andersom geldt dat nog niet echt. Voor het tweede jaar op rij moest hij de strijd staken met botbreuken in Frankrijk. Dit keer brak de klimmer zijn sleutelbeen. Het is dus afwachten hoe de vorm van Porte zal zijn, maar dat hij een goede klassement nastreeft staat buiten kijf. Hij krijgt Brent Bookwalter, Alessandro De Marchi, Rohan Dennis, Nicolas Roche, Joey Rosskopf, Dylan Teuns en Fran Ventoso als steun mee. 

Dan is er nog het Movistar van Nairo Quintana en Alejandro Valverde, die beiden niet konden meespelen voor het klassement in de Tour de France. Quintana boekte wel een prachtige etappezege, maar viel toch weer tegen. De Spaanse ploeg beschikt ook nog over Richard Carapaz, de nummer vier van de Giro d'Italia. Andrey Amador, Winner Anacona, Daniele Bennati, Imanol Erviti en Nelson Oliveira completeren het team.