HomeNieuwsValgren verbindt zich voor twee jaar aan Dimension Data

Valgren verbindt zich voor twee jaar aan Dimension Data

Michael Valgren zal volgend seizoen het tenue dragen van Dimension Data. De Deen, dit seizoen winnaar van Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race, signeerde een contract voor twee seizoenen.

Valgren was na zijn goede voorjaar een van de meest gewilde renners op de transfermarkt en kan bij het Zuid-Afrikaanse team het gat van kopman opvullen tijdens de Ardennenklassiekers. Met Nederlander Tom Jelte Slagter heeft Dimension Data nog wel een troef in handen, maar de Groninger kan niet de resultaten van Valgren overleggen de afgelopen jaren. Valgren is bovendien veelzijdig, want ook in de Ronde van Vlaanderen staat hij meer dan zijn mannetje. 

De hardrijder zelf is trots op zijn transfer naar Dimension Data. "Het is een geweldige kans voor me om naar een team te gaan dat sterk gefocust is op de klassiekers. Ik kijk er erg naar uit om met de jongens samen te werken en ik zie een mooie toekomst voor mezelf bij het team."

BMC

Met BMC heeft Dimension Data een nieuw fietsenmerk gecontracteerd voor de komende jaren. Ook een reden voor Valgren om naar Dimension Data te trekken. "De uitrusting is vandaag de dag ook heel belangrijk uiteraard. In dat opzicht behoort Dimension Data tot de top, dus ik ben er zeker van dat er prachtige jaren voor me liggen."

Douglas Ryder, teammanager, is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het vastleggen van Valgren. "Het is een geweldige coup van ons. Hij is een van de beste renners van 2018, met zijn goede voorjaar dat een vervolg kreeg met goede prestaties in de Dauphiné en Tour de France. Het vastleggen van Valgren is een volgende stap in onze reis naar de top."

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...