Valgren verbindt zich voor twee jaar aan Dimension Data

Michael Valgren zal volgend seizoen het tenue dragen van Dimension Data. De Deen, dit seizoen winnaar van Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race, signeerde een contract voor twee seizoenen.

Valgren
  • Michael Valgren Michael Valgren

Valgren was na zijn goede voorjaar een van de meest gewilde renners op de transfermarkt en kan bij het Zuid-Afrikaanse team het gat van kopman opvullen tijdens de Ardennenklassiekers. Met Nederlander Tom Jelte Slagter heeft Dimension Data nog wel een troef in handen, maar de Groninger kan niet de resultaten van Valgren overleggen de afgelopen jaren. Valgren is bovendien veelzijdig, want ook in de Ronde van Vlaanderen staat hij meer dan zijn mannetje. 

De hardrijder zelf is trots op zijn transfer naar Dimension Data. "Het is een geweldige kans voor me om naar een team te gaan dat sterk gefocust is op de klassiekers. Ik kijk er erg naar uit om met de jongens samen te werken en ik zie een mooie toekomst voor mezelf bij het team."

BMC

Met BMC heeft Dimension Data een nieuw fietsenmerk gecontracteerd voor de komende jaren. Ook een reden voor Valgren om naar Dimension Data te trekken. "De uitrusting is vandaag de dag ook heel belangrijk uiteraard. In dat opzicht behoort Dimension Data tot de top, dus ik ben er zeker van dat er prachtige jaren voor me liggen."

Douglas Ryder, teammanager, is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het vastleggen van Valgren. "Het is een geweldige coup van ons. Hij is een van de beste renners van 2018, met zijn goede voorjaar dat een vervolg kreeg met goede prestaties in de Dauphiné en Tour de France. Het vastleggen van Valgren is een volgende stap in onze reis naar de top."