(VIDEO) Vincenzo Nibali verlaat de Tour na val in hectiek op Alpe d'Huez

De waanzin van de Alpe d'Huez heeft een slachtoffer geëist: Vincenzo Nibali. De Italiaanse kopman van Bahrain Merida heeft dankzij een door een fotograferende supporter veroorzaakte val de Tour de France met een gebroken ruggenwervel moeten verlaten.

Vincenzo Nibali
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Nog vier kilometer op weg naar de finishlijn op Alpe d'Huez. Vincenzo Nibali zit nog steeds bij de groep der favorieten. Maar dan gaat het mis. Lo Squalo dello Stretto blijft haken achter de draagriem van een camera van een supporter en smakt tegen het asfalt. De Tourwinnaar van 2014 kermt enkele seconden van de pijn, maar hij stapt toch weer op de fiets. Hij weet de schade nog knap te beperken. De Italiaan wordt zevende, op slechts dertien seconden van ritwinnaar Geraint Thomas.

Na de finish werd hij per ambulance naar het ziekenhuis van Grenoble. Daar werd de gebroken ruggenwervel vastgesteld. Het dwong de nummer vier van het klassement (op 2'37" van klassementsleider Thomas) tot opgave. Het is nog onduidelijk hoe lang Nibali precies uit de roulatie is. Hij wordt een dezer dagen in Italië nader onderzocht.