Sky-ploegleider Portal: ‘We zijn optimistisch over Froome’

Chris Froome heeft nog geen heel gelukkige Giro d’Italia achter de rug. Hij viel nog voor de tijdrit, verloor veel tijd in de race tegen de klok en moest ook nog wat seconden toegeven op de steile aankomst naar Caltagirone.
Froome

Toch heeft Team Sky vertrouwen in een goede afloop op de Etna. “Ik denk dat Chris in goede vorm is”, aldus ploegleider Nicolas Portal tegenover Cyclingnews.com. “Hij heeft gewoon pech gehad in de tijdrit en naar Caltagirone. Dat kan gebeuren. In de afgelopen vijf jaar hebben we niet veel fouten gemaakt, maar we moeten gewoon kijken wat er is gebeurd en geen invloed laten hebben op onze mentaliteit. We zijn optimistisch en Chris is ook in orde. We gaan het zien op de Etna.”

Vorig seizoen, toen Jan Polanc zegevierde, was de koers op de Etna gesloten, mede door zware tegenwind. Portal: “De kopmannen willen koersen, maar tegelijkertijd wil je niet aanlopen tegen tijdsverlies van een halve minuut door je kruid te verschieten. Door tegen een counter aan te lopen. Het kan een kat-en-muis-spel worden vandaag, maar neemt niet weg dat het een zware beklimming is.”

  • Chris Froome

Laatste nieuws