Froome wil in de bergen tijd pakken op Dumoulin

In een interview met Eurosport geeft Froome aan dat hij in het verleden zijn concurrenten aan kon in de tijdrit, maar dat het bij Dumoulin lastig wordt.

Froome

De Giro start is in de hoofdstad van Israël, Jeruzalem. Vervolgens gaan ze na drie dagen op de rustdag richting Sicilië en drie dagen later moeten ze zonder rustdag richting het vaste land reizen. Dit maakt de eerste week zonder hooggebergte toch erg zwaar. 

Froome rijdt voor het eerst de Giro met het oog op de eindoverwinning, maar houdt ook de Tour de France in het achterhoofd. Als hij dit jaar de Tour wint zal dat zijn 5e keer zijn en daarmee komt hij in de recordboeken naast Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain te staan.

De grootste tegenstander is wellicht Tom Dumoulin, de Nederlander won vorig jaar de Giro en gaat nu weer voor de overwinning in de Italiaanse ronde. "Vorig jaar wist ik dat ik mijn tegenstanders aan kon in de tijdrit, bij Tom Dumoulin gaat dat lastig worden. Ik zal op andere momenten tijd moeten pakken op de wereldkampioen tijdrijden, de Zoncolan is een mooie kans", stelt de Brit tegen Eurosport.