Miguel Angel Lopez wint tweede etappe voor Astana in Tour of the Alps

Astana scoort opnieuw in de Tour of the Alps. Vandaag mocht Miguel Angel Lopez de handen in de lucht gooien. De leiderstrui is voor de jonge Colombiaan Ivan Ramiro Sosa.

Angel Lopez
  • Astana Astana
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López
  • Iván Ramiro Sosa Iván Ramiro Sosa

De tweede etappe van de Tour of the Alps ging van Lavarone naar Alpe di Pampeago. Dankzij de aankomst bergop is deze etappe geknipt voor de klimmers. 

De vroege vlucht werd gekleurd door Quintin Jauregui, Stephen Rabitsh, Oscar Rodriquez, Marco Frapporti, Omer Goldsthein en Jacopo Mosca. Frapporti pakte de twee bergsprints en Jauregui was de laatste koploper die ingelopen werd op de slotklim. 

Op de slotklim bepaalde Team Sky het tempo voor de kopman Froome. De Brit werd losgelaten onder de rode vod, maar kon met zijn demarrage zijn belagers niet lossen. Domenico Pozzovivo, Miguel Angel Lopez, Ivan Ramiro Sosa, Thibaut Pinot en Giulio Ciccone konden Froome nog volgen.

Klassementsleider Pello Bilbao kon het tempo op de slotklim niet aan. In een sprintje om de dagzege bleek Miguel Angel Lopez de snelste voor Thibaut Pinot en Ivan Ramiro Sosa. Die laatste nam de leiding in het algemeen klassement over van Bilbao, waardoor hij morgen mag starten in de leiderstrui: de verassing van de dag!

Oh wat was die finale steil, maar López Moreno ?? trekt aan het langste eind en wint etappe 2 van de Ronde van de Alpen! #TotA pic.twitter.com/diAcHO2P6t — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 17 april 2018