Circuit Cycliste Sarthe: Guillaume Martin wint derde etappe

Guillaume Martin heeft de derde etappe gewonnen in de Circuit Cycliste Sarthe. De jongeling rondde knap ploegenspel succesvol af.

Martin
  • Guillaume Martin Guillaume Martin

De renners in Frankrijk kregen een geaccidenteerde finale van lokale rondjes voorgeschoteld. Opvallende aanvaller was Bryan Coquard. De kopman van de Vital Concept kreeg Thomas Deruette en Jeremy Leveau met zich mee. Niet veel later reed ook Sergio Samittier zich naar de kop van de koers. Het kwartet kreeg een voorgift van ruim zes minuten. 

Samittier bleef als laatste vluchter over, maar ook zijn vlucht zat erop met nog twee lokale rondjes voor de boeg. Op ruim tien kilometer van het einde scheidde zich een vrij grote groep af van het peloton, waaronder Lilian Calmejane, Pierre Rolland en Guillaume Martin. Er gebeurde een hoop in de slotfase, want er kwam weer een grote groep terug op de elf man.

Dat was voor Walter Paredes en Julian Bernard het signaal om aan te vallen, maar ook zij kregen niet de benodigde ruimte. Er werd om de haverklap aangevallen. Uiteindelijk was een demarrage van het Wanty Groupe Gobert-duo Martin en Xandro Meurisse de juiste. De jonge Martin ging vervolgens met de overwinning aan de haal.