Naesen verwacht gewoon te starten in de Ronde

Oliver Naesen kende een ongelukkig aanloop naar de Ronde van Vlaanderen toe. Hij kwam woensdag in Dwars Door Vlaanderen hard ten val op zijn knie. Toch zal hij hoogstwaarschijnlijk aan de start staan.

Naesen
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

“Een specialist in het UZ Gent heeft donderdag een MRI genomen. Hij zegt dat het pijn zal doen, maar ik niets kan kapotmaken door te starten in de Ronde. De dokters geven me dus groen licht. Vrijdag staat de verkenning op het programma, meteen ook de laatste test. Normaal gezien zal ik starten, maar als het niet te doen is, moet ik er niet aan denken om te starten”, laat hij weten aan Sporza.

Naesen lag vorig jaar op koers op een podiumplaats toen een jasje uit het publiek hem, samen met Peter Sagan en Greg Van Avermaet, ten val bracht. “De Ronde en Parijs-Roubaix zijn het orgelpunt van het voorjaar, dus de situatie is heel vervelend.” In principe is de Belgisch kampioen dus gewoon het speerpunt van AG2R-La Mondiale. Hij krijgt Gediminas Bagdonas, Rudy Barbier, Nico Denz, Julien Duval, Tony Gallopin en Stijn Vandenbergh met zich mee.