Geen zege, maar gebroken voortanden voor Koen Bouwman

Koen Bouwman leek vandaag op weg naar de tweede zege in zijn profbestaan. In de finale van de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali reed hij alleen voorop toen hij hard tegen het asfalt smakte.

Koen Bouwman
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

In de heuveletappe naar Sogliano al Rubicone was de Nederlander van LottoNL-Jumbo in de finale verzeild geraakt in de kopgroep. Op goed vier kilometer van de meet ging Bouwman ervandoor. Zijn medevluchters keken naar elkaar en de 24-jarige krullenbol leek ribbedebie. Hij had zelfs uitzicht op de leiderstrui.

Vlak voor het binnenrijden van de finishplaats gaat het echter mis. Hij klapt in een bocht op harde wijze met zijn gezicht tegen het Italiaanse asfalt.

#CoppieBartali Dutch rider of @LottoJumbo_road, @KoenBouwman, had some gap in the final descent, but he crashed with only 2km to go. Anyway, he managed to be 6th in the stage. pic.twitter.com/uxlGGf1uYK — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 23 maart 2018

Hoewel Bouwman direct weer opstaat passeren zijn achtervolgers hem. In de slotkilometer keert de man uit de Achterhoek op karakter nog weer terug in de spits van de wedstrijd, maar op de ultieme versnelling van de latere ritwinnaar Bauke Mollema heeft hij geen antwoord meer. 

Bouwman passeert de streep als zesde, en wordt daarna ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. LottoNL-Jumbo weet intussen te melden dat hij daar is behandeld aan meerdere schaafwonden in zijn gezicht en een pijnlijke duim. Daarnaast brak hij zijn voortanden. Ondanks zijn malheur is hij opgeklommen naar de derde plaats in het klassement.