HomeWorldTourWout Poels valt zwaar in Parijs-Nice, Rudy Molard triomfeert

Wout Poels valt zwaar in Parijs-Nice, Rudy Molard triomfeert

De zesde etappe van Parijs-Nice is uitgelopen op een drama voor Wout Poels. De Nederlander van Team Sky, voor aanvang van de rit de nummer twee in het klassement, kwam in volle finale tijdens een afdaling hard in aanraking met de vangrail.

Over de medische toestand van de Limburger is nog geen duidelijkheid gegeven. Wel is zeker dat hij de 'koers naar de zon' niet zal uitrijden. De winnaar van de individuele tijdrit was namelijk genoodzaakt om de strijd te staken. 

Groenetruidrager Arnaud Démare maakte onderdeel uit van de vluchtgroep die de zegen kreeg van het peloton. Nils Politt (Katusha Alpecin), de nummer twee van gisteren, liet zich wederom van voren zien. De andere vluchters luisterden naar de namen Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Carlos Barbero (Movistar), Amael Moinard (Fortuneo), Fabien Grellier (Direct Energie), Tom Scully (Education First) Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Cyril Lemoine (Cofidis) en Paul Martens (LottoNL-Jumbo).

Op de Côte de la Colle sur Loup, de laatste klim van de dag met de top op acht kilometer van de meet, was er van deze vluchtersgroep al geen sprake meer. En voor leider Luis León Sánchez leek hetzelfde op te gaan. De in het geel gehulde Spanjaard wist de schade echter weer te herstellen. In de daaropvolgende afdaling kwam Poels ten val.

In de ultieme finale lieten onder meer Tim Wellens en Simon Yates zich positief opmerken. Maar Rudy Molard wist in Vence de hoofdvogel af te schieten. De Fransman van Groupama-FDJ probeerde meerdere keren het ruime sop te kiezen en voor hem bleek de derde keer de goede keer. In de slotkilometer wist hij een elitegezelschap af te houden.

Tim Wellens werd achter de juichende Molard tweede. Julian Alaphilippe hield Sánchez af voor plek drie. Sam Oomen werd keurig vijfde in de daguitslag.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel stapt meteen op de fiets om hoofd leeg te maken

Na een hoop tumult om het incident dat plaatsvond de avond voor het wereldkampioenschap,...

Brent Van Moer over kopgroep met Taco van der Hoorn: ‘Het is altijd ambetant als hij erbij zit’

Dat Taco van der Hoorn een reputatie heeft opgebouwd als aanvaller, is al eventjes...

Blanka Kata Vas is weer terug in het veld, en wint meteen eerste cross

Vandaag was de Toi Toi Cup in Hole Vrchy in Tsjechië. Dit was de...

Lefevere reageert op INEOS-geruchten Evenepoel: ‘Als iemand in een huwelijk wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet

Ineens was daar een opvallend nieuwsbericht, dat door het gerenommeerde VeloNews in de wereld...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel stapt meteen op de fiets om hoofd leeg te maken

Na een hoop tumult om het incident dat plaatsvond de avond voor het wereldkampioenschap,...

Tadej Pogačar bereidt zich voor op zijn titelverdediging in Ronde van Lombardije

Met het WK in de benen is Tadej Pogačar nu bezig zich voor te...

Nieuw parkoers Ronde van Lombardije bekend

Waar vorig jaar de finish in Bergamo was en de start in Como draait...