Tirreno-Adriatico: Kittel breekt de ban in Follonica

De eerste rit in lijn van Tirreno-Adriatico is uitgedraaid op een massasprint. Op het aankomstcircuit in kustplaats Follonica toonde Marcel Kittel zich de allersnelste.

Marcel Kittel

Kittel gaf Peter Sagan en Giacomo Nizzolo het nakijken in de zucht naar de meet. BMC-coureur Patrick Bevin neemt de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Damiano Caruso.

Kittel was uiteraard blij met de eerste zege voor zijn nieuwe werkgever, Katusha Alpecin. "Ik heb lang op deze overwinning moeten wachten. Aan het begin van het seizoen verliep niet alles even vlekkeloos", zegt de Duitser in het flashinterview na de finish.

WAT EEN CHAOS, valpartij op 7 km van de meet!? Marcel Kittel is de snelste van de overgebleven groep en wint de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico! pic.twitter.com/ChsLIGcWWS — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 8 maart 2018

Een valpartij op zeven kilometer van de meet was er een flinke valpartij in het peloton. Klassementspretendenten Tom Dumoulin, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Fabio Aru wisten aan de crash te ontkomen. 

Valpartij! Op 7km van de streep vallen er een man op 40! Wat heeft dit voor invloed op de sprint? #TirrenoAdriatico pic.twitter.com/lQr9Y6S08D — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 8 maart 2018