Poels wint individuele tijdrit Parijs-Nice

Wout Poels heeft voor het tweede Nederlandse succes in Parijs-Nice gezorgd. De renner van Team Sky won de individuele tijdrit naar Saint-Étienne.

Poels
  • Wout Poels Wout Poels

Na twee vlakke etappes, gewonnen door Arnaud Démare en Dylan Groenewegen, had in de derde etappe Luis Léon Sánchez de macht gegrepen. De Spanjaard was in de finale met twee Fransen op pad gegaan en had er de gele leiderstrui aan over gehouden.

Deze zou hij gezien zijn ruime voorsprong wel vasthouden in de vierde rit. Een individuele tijdrit van La Fouillouse naar Saint-Étienne, over geaccidenteerd terrein. 18 kilometer, dus dat moest ook geen obstakel vormen.

Nadat Dylan van Baarle een tijd lang de snelste tussentijd had, was het de beurt aan de echte kleppers. Wout Poels zette met 25 minuten en 33 seconden een tijd neer die niet meer verbeterd zou worden. Marc Soler kwam nog het dichtst in de buurt, maar de Spaanse klimmer van Movistar Team moest 11 seconden toegeven. Ook Julian Alaphilippe, vorig jaar winnaar van de tijdrit met aankomst op Mont Brouilly, was 16 seconden trager dan Poels.

Morgen volgt een relatief vlakke etappe naar Sisteron, waarna een traditioneel zwaar slotweekend richting Nice op het menu staat. In het klassement staat Poels nu tweede, 15 seconden achter Sánchez.