Groenewegen met afstand de snelste in Parijs-Nice

De tweede rit in Parijs-Nice ging naar Dylan Groenewegen. De Amsterdammer was de snelste in een sprint die lichtjes bergop liep in Vierzon.

Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De eerste dag van Parijs-Nice had al voor de nodige gaten in het peloton gezorgd. Niet alleen waren door meerdere valpartijen klassementsrenners als Jakob Fuglsang en Tejay van Garderen uitgeschakeld voor het klassement of helemaal naar huis, ook ontstonden er in de klassiek ogende finale in Meudon de nodige gaten. Onder meer Sam Oomen had ruim 15 seconden aan de broek gekregen van andere klassementsmannen.

De tweede rit van Orsonville naar Vierzon was een volledig vlakke etappe. 187 kilometer en dus voer voor een massasprint. Ware het niet dat er twee kleine zaakjes waren: onderweg stond er veel wind en was er kans op waaierwerk, maar ook liep de aankomststrook in Vierzon voor 500 meter op aan 5%. 

Vooral de kans op waaiers zorgde voor een hoop nervositeit, waardoor er in de eerste wedstrijduren geen kopgroep ontstond. Met name Groupama-FDJ van leider Arnaud Démare was druk in de weer, zeker toen er wel een groepje loskwam van het peloton. Met Olivier Naesen, Thomas De Gendt en Lars Boom waren er namelijk drie van de zes aanvallers vrij gevaarlijk voor ritwinst.

Even later bleven vooraan enkel Manuele Boaro en Tiago Machado over. De Italiaan en Portugees kregen drie minuten voorgift, maar door werk van onder meer Team LottoNL-Jumbo werd het gat gedicht met nog 4 kilometer te gaan. De aanloop naar de sprint was chaotisch, waarna Dylan Groenewegen op de omhoog lopende aankomststrook veruit de snelste bleek.