Nieuw een-tweetje voor Quick-Step Floors

Afgelopen dinsdag was Quick-Step Floors oppermachtig in Le Samyn. Niki Terpstra won de Waalse eendagskoers voor zijn ploegmaat Philippe Gilbert. En vandaag, in een nieuwe Belgische wedstrijd, boekte de ploeg weer een een-tweetje.

Rémi Cavagna
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Tussen Nieuwpoort en Ichtegem werd vandaag Dwars door West-Vlaanderen, de tweede manche om de Napoleon Games Cycling Cup verreden. De regen was van de partij in de naar Johan Museeuw vernoemde wedstrijd. En in die regen hoorden drie renners als eerste de bel voor de laatste ronde.

Lotto-Soudal-renner Frederik Frison moest het in zijn eentje opnemen tegen twee Fransen van Quick-Step Floors: Rémi Cavagna en Florian Sénéchal. En naar het voorbeeld van Terpstra en Gilbert eerder deze week werd het numerieke overwicht ook nu keurig verzilverd. 

De 22-jarige Cavagna slaagde er als eerste in van Frison weg te rijden. Sénéchal liet op zeven kilometer van de meet het gat vallen en Cavagna kon zodoende zijn eerste profzege bijschrijven. Sénéchal sleepte ook nog de tweede plaats in de wacht. Voor Frison restte de derde plek op het podium.

De jonge Nederlander Fabio Jaksobsen maakte het feestje voor de blauwe armada nog wat groter door vierde te worden. De Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez was de vierde een laatste Quick-Step-man in de top tien. Hij werd in zijn nationale kampioenstricot de nummer zeven in de daguitslag.