Kelderman put vertrouwen uit tweede plaats in Abu Dhabi

Wilco Kelderman behoorde zondag tot de besten op Jebel Hafeet in de Ronde van Abu Dhabi. De klassementsrenner van Team Sunweb moest uiteindelijk enkel Alejandro Valverde voor zich laten in het eindklassement.
Kelderman

“De explosiviteit bergop die Valverde en Miguel Angel Lopez in de benen hebben, daar kan ik niet tegen op”, vertelde Kelderman tegen De Telegraaf. “Die twee zijn van die springveren. Ik heb de klim zoveel mogelijk in mijn eigen tempo afgelegd, zodat ik niet het risico loop dat ik mezelf opblaas. Een tweede plaats in dit deelnemersveld is een mooi begin van het seizoen.”

Zijn goede prestaties in Abu Dhabi beloven veel voor wat er komen gaat. “Eindelijk ben ik eens een winter niets tegengekomen en heb ik goed kunnen trainen. Ik wist dat mijn niveau vrij hoog moest zijn, maar het is mooi wanneer je dat in de eerste de beste wedstrijd direct met een resultaat bevestigd ziet.”

Volgende week wacht de Tirreno-Adriatico voor de geboren Utrechter. Samen met Tom Dumoulin, die in Abu Dhabi met dubbele pech te maken kreeg. “Tom heeft nu twee keer pech gehad, maar hij is echter een stapje beter dan mij. Ik denk dat we allebei heel goed voor de dag kunnen komen in de Tirreno en daar een mooi blok kunnen vormen.”

Laatste nieuws